Dit is het record hooghouden bij voetbal

0
5517
Record hooghouden voetbal

Record hooghouden voetbal

Het is voor de een wat meer weggelegd dan voor de ander: een balletje langdurig hooghouden. We hebben het niet over die waardeloze pogingen tot de twintig waarbij de bal twee meter de lucht in gaat, nee het gaat hier echt om goed niveau hooghouden. Een bal hooghouden is een echte topsport en er zijn in de loop der jaren vele wereldrecords gevestigd. Hieronder gaan we een aantal records bespreken en ook een aantal tips en tricks voor jullie opnoemen.

Ajaxtalentjes

Het schijnt dat er bij de geboorte van deze talentjes een voetbal meegeleverd wordt bij de bevalling, want het is ongelofelijk hoe goed deze jonge voetballertjes nu al kunnen hooghouden. Het is ritueel bij de thuiswedstrijden van Ajax dat een talentje uit de jeugdopleiding gaat hooghouden op de middenstip. Het record stond lange tijd op naam van Sinclair, hij wist de bal 3143 keer hoog te houden. In januari 2021 was het Richano Owusu, een Ajaxtalent van tien jaar oud dat het record verbrak. Hij wist de bal 3610 keer hoog te houden.

Bijna elke keer als er een voetballertje op de middenstip gaat staan wordt er minstens 2000 keer hooghouden. Vaak is het niet een fout, maar een gebrek aan tijd dat zorgt voor een vroegtijdig einde van het hooghouden. De talentjes worden vaak onderbroken omdat de wedstrijd bijna begint.

De tijd

Het record van lang hooghouden stond op een tijd van 19 uur en 30 minuten. Deze tijd werd verbroken door Dan Madness uit Groot-Brittannië: hij vermorzelde het record met een tijd van 24 uur lang hooghouden. Op het moment dat de klok 24 uur aantik laat hij meteen de bal vallen en rent hij naar zijn vrouw en kinderen toe. Een prachtig moment om te zien na een bikkelharde strijd tegen de tijd.

Het wereldrecord afstandhooghouden

Wederom is dit record voor een Brit, zijn naam is Matt Wolstenholme. In totaal wist Matt de bal vijf uur lang onafgebroken hoog te houden. Tijdens de recordpoging was het niet toegestaan om te pauzeren en de spieren te laten rusten, dit was bij het tijdrecord wel toegestaan. Achteraf vertelde Matt: “Het was simpelweg niet mogelijk om langer door te gaan, en er waren momenten dat het bijna fout ging, maar gelukkig herstelde ik het net op tijd”. Wij vinden het in ieder geval knap!

Gevalletje: “doe het maar eens na”

Een jongetje uit Nigeria heeft helemaal een speciaal talent ontwikkeld die door maar weinig mensen op deze wereld kan worden nagedaan. Zijn naam is Chinonso en hij besloot het record hooghouden in een minuut te gaan verbreken, maar dan niet op de normale manier. Chinonso is 12 jaar en kan heel goed een voetbal op zijn hoofd balanceren. Door zijn talent gaf hij een bijzondere draai aan zijn wereldrecordpoging: Zo vaak mogelijk de bal hoog houden in een minuut en daarnaast ook nog een 2e bal balanceren op zijn hoofd. Dit is nog niet eerder gedaan en daardoor had Chinonso zijn record snel verdient. En wij denken ook niet dat dit nog snel verbeterd gaat worden, check onderstaande video maar:

Natuurlijk zijn we niet allemaal even goed in hoog houden, maar we kunnen wel een leuke challenge doen. Hoeveel keer kunnen jullie een bal hoog houden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in