Albanië schrijft geschiedenis met snelste EK goal ooit!

0
271
albanie-snelste-goal-ek

Wat doe je als je Albanië bent, je speelt tegen regerend kampioen Italië, en je hebt iets te bewijzen? Nou, je scoort natuurlijk het snelste doelpunt in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap! Het duurde slechts 23 seconden voordat Nedim Bajrami de bal tegen het net knalde!

Het begon allemaal met een fout van de Italiaanse linksback Federico Dimarco. Een slechte ingooi belandde recht voor de voeten van Bajrami, die geen moment twijfelde. Met een snelle aanname, dribbelde hij behendig langs een verdediger en schoot de bal hard in de korte hoek. Het was een droomstart voor de Albanezen en een nachtmerrie voor de Italianen.

Hoewel Albanië uiteindelijk met 2-1 verloor, zullen de fans van dit kleine Balkanland dat moment nooit vergeten. Het doelpunt verbrak het vorige record van Dmitri Kirichenko uit Rusland, die in 2004 na 67 seconden scoorde tegen Griekenland. Maar dit was nog wat specialer, want dit was tegen de regerende kampioenen!

De Italianen herpakten zich echter snel. Alessandro Bastoni kopte de gelijkmaker binnen na 11 minuten en Nicolo Barella zette Italië vijf minuten later op voorsprong. Ondanks de nederlaag, gaf Bajrami’s goal de wedstrijd een energieboost die het publiek in het Westfalenstadion op de banken kreeg.

Sylvinho, de Braziliaanse coach van Albanië, kon zijn ogen niet geloven toen hij de zee van Albanese supporters in het stadion zag. “We wisten dat het hele stadion rood zou zijn,” zei hij, “maar buiten zag ik zoveel Albanezen die trots waren om hier te zijn op het Europees Kampioenschap.”

Dit was slechts de tweede keer dat Albanië deelnam aan een groot toernooi, de eerste keer was op het EK in 2016. Sylvinho gaf toe dat zijn spelers moeite hadden met de intensiteit van de gelegenheid. “Zodra je gewend bent om in dit soort competities te spelen, wordt het makkelijker,” zei hij. “Nu zullen er geen problemen meer zijn met de emoties die erbij komen kijken.”

Ondanks de nederlaag gaf het optreden van Albanië hen hoop en vertrouwen voor de rest van het toernooi. De snelle goal van Bajrami zal nog lang worden herinnerd als een hoogtepunt in de Albanese voetbalgeschiedenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in