Het verhaal van: Carlos Tévez

5
1425
carlos-tevez

carlos-tevez

Tévez in het Braziliaans elftal? Het lijkt er wel op, maar wees gerust: de foto is niet echt. Er zit echter wel een verhaal achter Carlos Tévez in het shirt van de Goddelijke Kanaries.

Woedend na een wissel

Tévez heeft een jaar bij West Ham gevoetbald waar hij voor erg veel geld binnengehaald was (via een constructie met een investeringsmaatschappij die zijn rechten had gekocht. Het verhaal is te saai om hier uit de doeken te doen). Echter, de Argentijnse spits speelde nauwelijks en als hij speelde maakte hij zijn belofte nooit waar. Tegen Sheffield United stond hij eindelijk een keer in de basis, maar werd hij gewisseld. Uit woede over deze wissel verliet hij direct het stadion. De clubleiding vond dat Tévez gestraft moest worden en dat zijn teamgenoten een straf mochten verzinnen.

Trainen in het shirt van de grote rivaal

Zij besloten dat hij een week lang moest trainen in het shirt van Brazilie, de aartsrivaal van zijn Argentinië. Zijn reactie op het vonnis: ‘Natuurlijk moet je er de humor van inzien. Ik heb respect voor Brazilië omdat ik  bij Corinthians heb gespeeld. Maar Ik ga dat shirt echt niet dragen. Iedereen weet dat dat onmogelijk is’. En zo geschiedde. Hij droeg het shirt nooit, maar maakte uit schuldbewustzijn wel duizend pond over naar het Great Ormond Street Hospital. Dat moeten we Carlos wel nageven.

Brandwond

Carlos Tévez staat ook bekend om de brandwonden in zijn nek. Toen Carlos nog Carlito was heeft hij kokend water over zich heen gekregen met enorme brandwonden tot gevolg. Zijn oude club Boca Juniors heeft hem ooit aangeboden de brandwonden weg te laten halen, om hem nog enigszins het aanzien waard te maken, maar Tevez sloeg dit aanbod af. Door de operatie zou hij een paar dagen niet kunnen trainen en dat vond hij zonde. Dit tekent de drang tot presteren van de Argentijnse spits. Ik vind het een wereldspits en denk dat hij in staat is om Ruud van Nistelrooy te doen vergeten bij Manchester United. Ben benieuwd hoe anderen daar over denken. Laat je mening achter in de comments.

5 REACTIES

  1. Ik vind RvN er ook niet echt bovenuitsteken, ik heb het altijd een saaie voetballer gevonden. Gewoon een intikker verder heeft ie geen individuele kwaliteiten.
    Terwijl Tevez behoorlijk snel is, fysiek sterk en een goed schot heeft. Maarja..dat is dan ook maar wat ik vind..

  2. Hij zou een Jaar niet kunnen voetballen, als het een paar dagen had geweest, dan had ie ’t echt wel gedaan hoor XD

    Hij wordt beter dan RvN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here