Alles wat je moet weten over het WK 2022

0
1196
alles wat je moet weten over het wk 2022

Het wereldkampioenschap voetbal is zo ongeveer het grootste sportevenement ter wereld, en het wordt in 2022 alleen maar groter. Het toernooi vindt voor het eerst plaats in Qatar, en het kleine maar rijke land investeert veel om het toernooi tot een succes te maken. Het is lang geleden dat we voor het laatst een WK hadden. Het wordt een ander soort WK, maar er is nog steeds genoeg om naar uit te kijken. Hier is alles wat je moet weten over het WK voetbal 2022!

Het gastland

Qatar is het eerste Arabische land dat het WK voetbal organiseert. Het emiraat heeft beloofd nieuwe stadions, luchthavens en hotels te bouwen en het lokale transportsysteem te verbeteren. De strategie van Qatar om het WK te organiseren is onderwerp van controverse geweest. De FIFA huurde het advocatenkantoor Freshfields in om onderzoek te doen naar beweringen over corruptie tijdens het biedingsproces. Het onderzoek leverde geen bewijs op van wandaden.

De beslissing van de FIFA om Qatar het toernooi toe te kennen was controversieel vanwege de extreme hitte. Deskundigen hebben gewaarschuwd dat wedstrijden in temperaturen van 50 graden Celsius ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt voor zowel voetballers als toeschouwers. Het Qatar 2022 Supreme Committee for Delivery and Legacy heeft beloofd geavanceerde technologie te gebruiken om de temperatuur in de stadions onder de 30 graden Celsius te houden.

Data

Het WK 2022 wordt gespeeld van 20 november tot 18 december. Er zal een extra week voetbal zijn in vergelijking met vorige WK’s, die in de loop van een maand werden gespeeld.

Nieuwe regels voor 2022

  • Keepers: Een nieuwe regel bestraft keepers die de bal buiten het strafschopgebied passen. De verandering zal voorkomen dat keepers de bal simpelweg het veld in schoppen wanneer ze een vrije trap winnen op hun eigen helft. De regel is bedoeld om het spelverloop te verbeteren.
  • Videoscheidsrechter: Het VAR-systeem zal voor het eerst op het WK worden gebruikt. De technologie is getest in een aantal high-profile toernooien, waaronder de 2018 FIFA World Cup.
  • Nieuwe bal: De FIFA heeft een nieuwe bal goedgekeurd voor de finale van 2022.

Het WK 2022 in Qatar wordt in de winter gespeeld en wordt een interessant toernooi vanwege de nieuwe regels en technologieën die zullen worden ingevoerd. Het toernooi wordt een unieke ervaring en zeker het bekijken waard. Wil je de spanning bij de wedstrijden verhogen? Kijk dan naar de mogelijkheden om te wedden op WK!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in