Snorren in 1988

5
1594

Nederlands ELftal EK 1988Het grote verschil tussen het Nederlands Elftal dat in ’88 het EK won en alle latere Nederlands Elftallen zit hem niet in kerstboomopstellingen, chemie, vorm van de dag, buitenspelers, nummers 10, ruiten op het middenveld of andere ongrijpbare begrippen. Het verschil zit hem ook niet zozeer in kwaliteit (was van Aerle zoveel beter dan Heitinga, of was Mühren beter dan Cocu?).
Als je de elftalfoto van 1988 naast elke latere elftalfoto legt is het grote verschil meteen duidelijk: De Snor! In de finale van 1988 speelden vijf spelers met haar op hun bovenlip en in de twintig jaar erna niemand meer. Dat kan toch geen toeval zijn! Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om dit verband te zien. Succes en een besnorde lip staan lineair met elkaar in verband.

van bommel pasfoto met snor Waar is de speler met de ouderwetse snor? We hebben natuurlijk de jonge van Bommel met de puberhaartjes op de bovenlip, maar hij was de laatste der Mohikanen. Dus vanaf de burelen van Doordebenen.nl doen we een oproep aan alle internationals: Laat het scheermes links liggen en laat je snor staan. Wij van de Redactie zijn bereid om voor spelers als Robben en Sneijder de laserbehandeling te betalen (we hebben van Dick Advocaat een goed adres gekregen). Laten we het in ieder geval een paar wedstrijden proberen en kijken wat er van komt.

5 REACTIES

  1. […] ik de elftal-foto van het Nederlands elftal uit 1988 bekijk zie ik behalve veel snorren, ook een keurig klassieke elftal pose voor de wedstrijd. Een hoog rijtje van staande spelers, armen […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here