Best betaalde voetballers ter wereld

0
2510
best-betaalde-voetballers

Voetballers verdienen tegenwoordig enorm hoge salarissen. De één vindt het terecht, de ander weer absurd. Wat vaststaat is dat cijfers niet liegen. Wie zijn de best betaalde voetballers? Hieronder staat de top 5 best betaalde voetballers ter wereld!

5. Mohamed Salah (€53 miljoen)

Mohamed Salah is de vijfde best betaalde voetballer. De 30-jarige Egyptenaar is al lange tijd actief in het voetbal en speelde eerder voor AS Roma en FC Basel. De vleugelspeler speelt momenteel voor Liverpool, waar hij zijn doorbraak maakte om de beste voetballer van Afrika van het moment te worden.

Salah verdient bij Liverpool zo’n €35 miljoen per jaar. Daar komt nog eens €18 miljoen aan sponsordeals bovenop. In totaal verdient Salah dus zo’n €53 miljoen per jaar.

4. Neymar Jr. (€72 miljoen)

Deze krankzinnige Braziliaan staat op de vierde plaats. De 30-jarige Neymar brak alle transferrecords toen hij in 2017 voor €222 miljoen euro overstapte van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Daar moest hij wel een bijpassend loonstrookje bijkrijgen.

En dat is zeker gelukt. Neymar verdient ongeveer €55 miljoen per jaar bij Paris Saint-Germain. Neymar is de meest gesponsorde speler ter wereld. Hij is het gezicht van Nike, EA Sports, Gillette en meer. Met zijn sponsoren verdient hij €32 miljoen per jaar. Dit brengt zijn jaarinkomen op zo’n €72 miljoen euro.

3. Cristiano Ronaldo (€100 miljoen)

Cristiano Ronaldo was ‘s werelds eerste voetbal miljardair. Lionel Messi haalt hem dus wel langzaam in, maar dat betekent niet dat Cristiano mag klagen. Hij zal dit kalenderjaar zo’n €100 miljoen bij elkaar verdienen. Alleen aan Instagram verdient deze superster al €21 miljoen aan gesponsorde posts. Daar komen nog eens lucratieve sponsordeals met Nike en Herbalife bij. Daarnaast verdient de Portugees ook nog eens de nodige centjes met zijn eigen kledinglijn. Ook deze voetballer hoeft vast niet te vrezen voor zijn pensioen.

Ronaldo verdient vergeleken met andere spelers in deze lijst niet absurd veel geld op het veld. Hij verdient namelijk (maar) €40 miljoen per jaar op het veld. De andere €60 miljoen verdient hij buiten het veld.

2. Lionel Messi (€110 miljoen)

Lionel Messi staat op tweede plaats. Hij wordt ook beschouwd als een van de beste, zo niet de beste voetballers ter wereld. Messi kan veilig worden toegevoegd aan de lijst van Pelé, Maradona en Cruijff. Messi werd in 2020 gratis geruild van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Messi verdient ongeveer €75 miljoen euro per jaar bij PSG dankzij de sjeik die PSG runt vanuit Parijs.

De Argentijnse vrije trap koning heeft ook enkele lucratieve deals gesloten, zoals een met cryptocurrency-bedrijf Socios.com, waar hij ongeveer €20 miljoen per jaar mee verdient. In totaal zal de sponsorovereenkomst van Messi hem ongeveer €55 miljoen per jaar opleveren. Het jaarsalaris van Messi ligt daarmee rond de €110 miljoen euro per jaar.

1. Kylian Mbappé (€128 miljoen)

De onbetwiste nummer één op deze lijst is de Franse superster Kylian Mbappé, die ook een rijke Paris Saint-Germain-speler is. Mbappé zou afgelopen jaar waarschijnlijk naar Real Madrid gaan, maar PSG weigerde mee te werken en bood Mbappé een astronomisch bedrag aan om zijn toekomst aan de Parijse club te binden.

Alleen al aan voetbal verdient Mbappé ongeveer €110 miljoen per jaar. Door talrijke deals met Nike, Unibet, Hublot en anderen verdient Mbappe nog eens €18 miljoen, wat neerkomt op ongeveer €128 miljoen per jaar.

Beste betaalde vrouwelijke voetballer

Het is over het algemeen bekend dat voetbalsters aanzienlijk minder verdienen dan de best betaalde voetballers. Of dit terecht of onterecht is, laten we in deze blog in het midden. De best betaalde vrouwelijke voetballer op dit moment is Alex Morgan. De immens populaire Amerikaanse heeft een salaris van zo’n €450.000 euro per jaar. Tel daar de vele, lucratieve sponsordeals bij op en haar jaarlijkse verdiensten zullen de half miljoen ruim overstijgen. Ook niet verkeerd, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in