Wie het laatst lacht…

0
109

hangover man city
Een aantal weken geleden maakte een lollige Manchester United fan bovenstaande fotoshop. Op dat moment leek Man. City kansloos voor de titel. In een korte periode hadden ze veel punten verspeeld. Een mooi moment om ze dat even lekker in te wrijven. Het doet denken aan het interview waarin Dries Mertens aangaf dat PSV net de kampioenswedstrijd had gespeeld tegen Feyenoord.
Een aantal spreekwoorden is dan van toepassing. Wie het laatst lacht, lacht het best. Hoogmoed komt voor de val. En vast nog wel meer…

Niet dat we blij zijn met het kampioenschap van deze lichtblauwe geldsmijters. Liever hadden we Man United als kampioen (en nog liever Arsenal, en nog lieverder Stoke City en nog allerlieverderst Wolverhampton Wandererererers). Aan de andere kant is Manchester United ook ooit een club geweest waar met geld werd gesmeten, dus de pot verwijt de ketel hier eigenlijk. Elke periode zijn er clubs in Engeland die “not done” zijn. Eerst was het Manchester United die de reputatie had dat ze alles kochten wat los en vast zat. Daarna het Chelsea van Abramovitsj en nu dan het Manchester City van één of andere sjeik. Het lijkt erop dat er op een moment maar één club slecht kan zijn. Dus doordat City nu de slechterik is, zijn Manchester United en Chelsea (en Liverpool en Newcastle en Aston Villa en….) ineens sympathieke cluppies. Lang leve de hypocrisie in de foeballerij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here