Een kijkje in de toekomst: wat valt er te verwachten van het WK 2022 voetbal in Qatar?

0
1790

Het grootste en populairste voetbaltoernooi dat over de hele wereld wordt uitgezonden is het WK voetbal. Het komende WK voetbal wordt in de winter van 2022 gehouden in Qatar. Een zeer omstreden keuze van de FIFA om het in Qatar te organiseren. Het land schendt duidelijk alle mensenrechten van de arbeiders die betrokken zijn bij de bouw van de nieuwe WK stadions. Ondanks vele protesten gaat het WK voetbal volgend jaar gewoon door. Hieronder lees je meer over de opzet van het komende toernooi.

Het WK 2022, een omstreden WK voetbal

Het WK 2022 gaat niet zonder slag of stoot. Qatar is niet in een positief daglicht komen te staan doordat er diverse misstanden waren geconstateerd met betrekking tot het WK 2022. Er zijn diverse redenen om het WK in Qatar af te wijzen. Allereerst schijnt dat de keuze voor het land Qatar als de plek voor het WK 2022 niet rechtmatig is gegaan. Er is sprake van omkoping en corruptie. Er is zowel door FIFA als door Qatar vals gespeeld en daardoor is het niet eerlijk dat Qatar als kandidaat uit de bus gekomen is voor het WK 2022. Daarbovenop komt nog het gebrek aan mensenrechten. Het WK is in bloed gedrenkt. Er zijn diverse arbeidsmigranten overleden door de slechte omstandigheden tijdens het bouwen van de stadions. Dit is onherroepelijk en buitengewoon treurig. De levende werknemers worden intens uitgebuit en krijgen zwaar onderbetaald en moeten werken in extreme hitte en als ze eindelijk mogen rusten, dienen ze op de grond te slapen. Dit is een nogal bizarre situatie en de vraag is in hoeverre het WK in Qatar door moet gaan, met deze misstanden in ons achterhoofd.

Wanneer en waar wordt het WK voetbal gespeeld?

Alle WK kwalificatiewedstrijden zijn in volle gang. Nederland won onlangs met 6-1 van Turkije, en deed goede zaken met betrekking tot kwalificatie voor het WK 2022.

Het WK vindt plaats van maandag 21 november tot en met zondag 18 december 2022. Het is dus over ruim een jaar. Het is de 22ste editie van het WK zal dus worden georganiseerd door Qatar, zoals eerder vermeld.
Dit land ligt in Azië en het Midden-Oosten. Het is een Arabisch emiraat en grenst aan het welbekende Saudi-Arabië. De bijnaam van Qatar is het ‘beste geheim van de Perzische golf’. Het is een rijk land, dat beroemd geworden is om de olie. Deze rijkdom zie je terug in de luxe gebouwen, indrukwekkende moskeeën, en gigantische wolkenkrabbers. Je zal je ogen uitkijken in dit veelzijdige land. Qatar heeft enorm veel sportfaciliteiten, je kan er goed golfen, maar ook paardenraces worden er volop gehouden. En, in 2022 volgt hier natuurlijk het wereldberoemde WK.

Wanneer is de finale van het WK 2022?

De finale is altijd het hoogtepunt van het WK. De twee landen die zich door het hele toernooi hebben geslagen, krijgen hier al het respect dat ze hebben verdiend. Wie wordt de grote winnaar van dit toernooi? Dit wordt uitgevochten in de finale op zondag 18 december 2022.

Wanneer weten we welke landen meedoen aan het WK 2022?

In totaal zijn er 211 landen die mee doen aan de kwalificaties voor het WK 2022. Er worden meer dan 250 kwalificatiewedstrijden gespeeld. Op dit moment zijn de kwalificaties volop bezig. Eind november weten we welke Europese landen zich geplaatst hebben. De loting voor het eindtoernooi staat in april 2022 op de planning. Dan weten we dus het complete speelschema van het WK voetbal en welke landen tegen wie gaan spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in