Vreemde carrière moves

1
402

noraly beyerDeze week heeft Noraly Beyer haar laatste journaal gepresenteerd. Haar afscheidswedstrijd gespeeld, kun je zeggen. Maar liefst 23 jaar heeft ze het journaal gepresenteerd. En nu is ze dan gestopt. Op zich niet zo’n opzienbarend bericht, maar vooral haar toekomstplannen intrigeerden me. Noraly gaat zich toeleggen op haar toneelcarrière. Nooit achter haar gezocht, toneelspelen. In 1985 was ze al moeilijk te verstaan, maar 23 jaar Belinda Menthol heeft haar stemgeluid op z’n zachts gezegd weinig goed gedaan. Enig acteertalent had ik ook niet achter haar gezocht. Ze had al een Jerney Kaagman uitdrukking voordat Botox als cosmetisch middel werd gebruikt. Philip Freriks, ja die speelt een stukje commedia dell’arte waar je de vingers bij aflikt, maar Noraly? Ik weet dat een oude buurjongen zich ooit eens een acht uur journaal lang om haar bescheurd heeft. Lastig om te zeggen of dat te verklaren was door het acteerwerk van Noraly Beyer of door het nuttigen van een indrukwekkende dosis marihuana. Afijn, Noraly Beyer gaat dus acteren.

SocratesSócrates, Braziliaans voetballer, vermaard om zijn hakballen en speler van het Braziliaanse droomteam van het WK 1982. Hij behaalde zijn Artsenbul nog tijdens zijn profloopbaan, studeerde en passant Filosofie, dronk zich een ongeluk en rookte nog meer dan Marco van Basten en Frank Rijkaard bij elkaar. Naar het schijnt, schrijft hij nu toneelstukken en zit Noraly Beyer te wachten op een uitnodiging.

thomas brolinEen ander schitterend voorbeeld is Tomas Brolin, publiekslieveling bij Parma, met 28 jaar de jongste speler-manager in Engeland bij West Ham United en tegenwoordig internationaal pokerspeler en 50 kilo te zwaar. En dat is iets wat je over Noraly Beyer niet kunt zeggen.
tscheu la ling en john de wolf

En wat te zeggen over Tscheu La Ling. Tijdens zijn voetballoopbaan zat Tscheu volledig aan de grond met een schuld van naar verluidt acht ton om vervolgens een bedrijf in voedingssupplementen te beginnen, miljonair te worden en John de Wolf knock out te rossen in het televisieprogramma Fighting with the Stars. Bijzonder lastige naam overigens, Tscheu La Ling. Net als die van Noraly Beyer, die door een leek ook op verschillende manieren geschreven kan worden.

harvey esajasDe laatste in dit stuk die zeker niet ontbreken, mag is Harvey Esajas. De speler die zijn professionele voetbalcarrière er aangaf om zich te richten op een maatschappelijke loopbaan, te weten die van palendrager bij een circus met drie konijnen een trapezespringer zonder benen en een pedofiele clown in Spanje. Een paar jaartjes ouder en 110 kilo schoon aan de haak, zocht hij zijn jeugdvriend Clarence Seedorf op in Milaan. De artsen van AC Milan zagen een uitdaging en drie maanden later maakte Esajas, 20 kilo lichter, zijn debuut in het bekerduel tegen Palermo.

Opvallend is dat ook hier een sterke link bestaat tussen de genoemde speler en de nieuwslezeres waar dit artikel mee begon. Esajas komt net als Noraly Beyer oorspronkelijk uit Suriname. Na het schrijven van dit stuk viel het de redactie van DDB niet zozeer op dat voetballers vaak vreemde sprongen maken, maar vooral dat Noraly Beyer zo’n centrale rol in ons leven is gaan spelen. Haar laatste duel is ons dan ook niet in de koude kleren gaan zitten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here