Voetballende striphelden

1
440

KlepzeikerHet is weer tijd voor een nieuwe selectie. Om een keuze te maken is onze man in de lange regenjas dit keer niet de wereldwijde voetbalvelden afgestruind maar voor de verandering eens de internationale boekwinkels en kiosken. Hij heeft namelijk een selectie van voetballende stripfiguren gemaakt. “Zijn Mannen” hebben op een bepaalde manier een link met de helden uit de boekjes die wij vroeger verslonden. FC Knudde heeft er een geduchte concurrent bij.

Hulk van FC PortoIn het afgelopen Champions League seizoen hebben we kennisgemaakt met de Hulk. Zijn echte naam luidt Givanildo Vieira de Souza maar dat bekt niet zo lekker. Voordat de spits naar Porto ging speelde hij in Japan, waar de tv-series van “de echte” Hulk ongekend populair zijn. Givenildo heeft de bouw van een Neanderthaler en zijn club, Tokyo Verdi, speelde in het groen dus zijn voetbalnaam was snel geboren.

Zorro In 2002 arriveerde een Argentijnse spits bij Fulham. Facundo Sava was zijn naam. Hij brak nauwelijks potten in London, maar maakte zich desondanks onsterfelijk. Na het maken van doelpunten zette de spits een masker van Zorro op. In zijn tijd in Argentinië vierde hij zijn goals door een wolvenmasker op te zetten. Het Zorro maskertje was eigenlijk het belangrijkste wapenfeit dat hij liet zien in twee seizoenen bij Fulham.

SpidergoalIn hetzelfde straatje vinden we Juan Pablo Ubeda. De aanvaller was gewoon een Spidermanmasker op te zetten na het scoren van goals. In Chili was dit ontstaan op de Dag van het Kind. Om de aanwezige kinderen in het stadion een plezier te doen, plantte hij het masker op zijn neus. Aangezien het hele stadion uit zijn dak ging heeft hij de act erin gehouden. Zijn volgende club was Ciudad de Murcia. De Spaanse arbiters waren niet blij met zijn goalvieringen. Zij dreigden al voor de wedstrijd Spiderman een gele kaart te geven als hij het maskertje uit zijn sok zou halen en op zou doen.

Met zijn 173 cm was Kevin Keegan voor Coventry te klein, dus werd hij weggestuurd. Dan maar naar HSV moest hij gedacht hebben. Daar verdiende hij door zijn energieke spel en geringe lengte de bijnaam Mighty Mouse. Mighty Mouse was de cartoonversie van Superman. Eerst heette hij nog Supermouse maar later veranderde dit in Mighty Mouse.

Papertotti‘Donald Duck en het geheim van de cucchiaio’ heet het Donald Duck album waarin Francesco Totti figureert. Cucchiaio betekent lobje. De lob is het handelsmerk geworden van de Romeinse aanvoerder. Menig keeper heeft hij er al mee verschalkt (denk bijvoorbeeld aan de Panenka tijdens Euro 2000 tegen van der Sar) dus Walt Disney vond het tijd om zijn specialiteit in stripvorm te gieten. In het album heet Totti overigens Papertotti en moet hij het opnemen tegen de vijanden van Rockerduck. Hoe dit afloopt moeten jullie zelf maar lezen.

Deze selectie van stripfiguren staat onder de bezielde leiding van onze eigen Guus Geluk. Eigenlijk is zijn bijnaam vrij oneerbiedig. Het suggereert dat Guus al zijn succes behaald heeft met een flinke dosis geluk en niet op eigen kracht. Het valt op dat de selectie veel aanvallers herbergt. Striphelden houden blijkbaar niet van verdedigen. Dat is eerder weggelegd voor antihelden of culthelden. Misschien een idee voor een volgende selectie.

Andere stripfiguren zijn:

  • Luc Nilis – Lucky Luc
  • Cocu – Kuifje
  • Reiziger lijkt op Donald Duck, maar die bijnaam is nooit officieel vrijgegeven.
  • Carlton Palmer – Spiderman
  • Claudio Reyna – Captain America
  • Ronaldinho – Jolly Jumper
  • Mario Been – SuperMario
  • Newcastle United – The Toons

Als je spelers mist in deze selectie, laat het dan even weten in de comments.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here