Twaalftal Manchester United

1
1026

unitedplusone1.gif
Woensdag 18 april 2001, Munchen
Voorafgaand aan de Champions League wedstrijd tussen Bayern en Man. United gaan beide elftallen nog even op de foto. Manchester moet een 1-0 achterstand goedmaken in Munchen en de spelers stellen zich plichtmatig op voor het standaardritueeltje: Neville,Yorke, Scholes en Barthez gaan door de knieen en de rest staat er verveeld achter. Vlak voordat de fotograaf wil aanleggen betreedt een vreemdeling, gehuld in het Manchester United tenue, het veld en gaat naast Andy Cole staan alsof het zijn goede vriend en teamgenoot is. Hij kijkt net als zijn “teamgenoten” naar het vogeltje, de fotograaf drukt af, de spelers wandelen naar hun positie en de grote onbekende, Karl Power genaamd, verlaat het veld en gaat rustig vanaf zijn stoeltje naar de wedstrijd kijken. Alleen Gary Neville heeft de indringer opgemerkt. Power schijnt hem 100 euro beloofd te hebben als hij zijn mond hield.
Karl Power (1,96m lang, een boxerneus; Fat Neck is zijn bijnaam) is een groot Manchester United supporter en heeft vaker dergelijke grappen uitgehaald. Zo heeft hij ooit een belangrijke cricket interland onderbroken, is hij ook eens het centre court van Wimbledon opgewandeld tijdens een wedstrijd en heeft hij de Haka gedanst voor het Engels rugby team in Rome. Deze avond in Munchen had hij via het mannen-tijdschrift Front een Manchester United perskaart ontvangen. Hiermee kon hij ongestoord het veld oplopen. Piers Hernu, de hoofdredacteur van het tijdschrift, was zeer onder de indruk van de prestatie van Power: “He timed his run perfectly”.
De meest recente stunt van Power dateert alweer uit april 2003, toen hij voorafgaand aan Manchester United-Liverpool met tien vrienden, ieder verkleed als een Man U. speler op het veld poseerde voor een teamfoto. Deze actie was bedoeld om Liverpool keeper Dudek voor gek te zetten. Hij had onlangs een kopbal van Forlan schlemielig door zijn benen laten gaan. Op de foto draagt Power een pruik in de stijl van Forlan. Later in dat jaar kwam de toen 36-jarige Power in 2003 in het nieuws toen hij voor moest komen nadat hij drie man met de dood bedreigd had.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here