Het repertoire van Sjaak Polak

4
791
sjaak-polak

Elke zondag zit ik, al dan niet met mijn bord op schoot, te hopen dat er een interview met Sjaak Polak komt na afloop van zijn wedstrijd. Hij staat namelijk niet alleen bekend om zijn aardige linkerbeen maar meer nog om zijn onnavolgbare oneliners.

Repertoire van Sjaak

Eigenlijk zou de ras-Hagenees na elke wedstrijd verplicht een kwartiertje voor de camera moeten verschijnen. Hier een kleine greep uit zijn repertoire:

  • De scheidsrechter is een ui!
  • Ik sta hier te lachen, maar ik kan wel janken.
  • De gele kaarten komen tegenwoordig met de post.
  • Gewoon je helm opzetten en je motor starten, da’s het enige wat je kan doen tegen die gasten.
  • Ik mikte op het reclamebord maar hij ging er aardig in. (Nadat hij namens Sparta tegen “zijn” ADO heeft gescoord)
  • We zijn gewoon eh.. met de broek naar beneden en een volle hand erop. Ja en dat is niet fijn hoor.
  • Hij was Lingo aan het spelen. Ik ben blij dat ze er nog in zitten die twee. (Na handtastelijkheden van directe tegenstander Anthony Lurling)

Zijn carrière

Polak begon in 1996 zijn loopbaan als profvoetballer bij Excelsior, in de Eerste Divisie. Na vier en een half seizoen pikte FC Twente hem daar op. Bij Twente beleefde Polak zijn sportieve hoogtepunt met het winnen van de beker. Hij mocht zelfs een strafschop neem in de strafschoppenreeks. Na bijna vier jaar ging hij naar “zijn” ADO, waar hij slechts een seizoen bleef. Na de transfer van ADO naar Sparta hebben ADO supporters voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd de voordeur van de linkspoot groengeel geverfd. Moet kunnen vond Sjaak. Bij Sparta is de voormalig kok uitgegroeid tot de strafschoppen- en vrije trappen specialist. Laten we hopen dat Sjaak nog lang actief blijft in de voetballerij, want hij geeft tenminste wat kleur aan deze wereld van grijze muizen.

4 REACTIES

  1. Wie is Sjaak z’n pa dan? En jammer dat ie nu in de eerste divisie zit bij VVV; een avontuur in Israel was lachen geweest.

  2. Heb jaren van Sjaak genoten in Enschede. Een van de grootste publiekslievelingen van de afgelopen paar jaar. Niet om zijn techniek maar vooral om zijn inzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here