Het verhaal van: Joey Barton

9
891
joey-barton

joey-barton

Joey Barton is niet een speler met een erg indrukwekkend CV. De 27-jarige middenvelder speelde wat wedstrijden voor Manchester City, een interland en staat momenteel onder contract bij Newcastle United. Wat wel indrukwekkend is, is zijn strafblad. Wij behandelen het strafblad van Joey maar eventjes. Joey Barton mag met recht de Bad Boy van het Engelse voetbal genoemd worden.

Sigaret uitdrukken

Op een kerstfeest (december 2004) georganiseerd door de club drukt Barton een sigaret uit in het oog van jeugdspeler Jamie Tandy. Tandy probeerde het shirt van Barton in de fik te steken dus hij vroeg er wel een beetje om. Manchester City geeft Barton een boete van zes weeksalarissen, £60.000.

Jongetje aanvallen

In de zomer van 2005 wordt Barton van een trainingskamp in Thailand naar huis gestuurd nadat hij een 15-jarige supporter aanviel die hem beledigd had. Een teamgenoot moest Barton van het jongetje afhalen om erger te voorkomen. Hij ondergaat een anger management therapie en betaalt een boete van £120.000. Op eigen initiatief volgt hij een cursus gedragsmanagement in de Sporting Chance Clinic.

Laten zien van zijn bips

joey barton laat kont zienIn september 2006 toont Barton zijn ontblote achterwerk aan Everton-supporters, nadat zijn club Manchester City in de blessuretijd gelijk maakt tegen Everton. De Everton supporters hebben Barton de hele wedstrijd geprovoceerd, dus de straf van de FA bedraagt slechts £2.000 en een waarschuwing wegens het in diskrediet brengen van de edele voetbalsport.

Bekritiseren van zijn eigen teamgenoten

April 2007 is het weer raak. Barton bekritiseert openlijk de prestaties van zijn club Manchester City en noemt enkele nieuwe teamgenoten beneden niveau. Manager Stuart Pierce verbiedt hem om nog met de media te praten.

Teamgenoot molesteren

Barton molesteert teamgenoot Ousmane Dabo tijdens een training. Meerdere malen slaat hij hem en Dabo moet naar het ziekenhuis voor behandeling van de wonden op zijn hoofd. Daar wordt een kapot netvlies geconstateerd. Manchester City schorst Barton tot het eind van het seizoen en geeft hem een boete van £100,000. Dabo doet aangifte van mishandeling en de rechtbank bevindt hem schuldig en Barton moet vier maanden voorwaardelijk brommen.

Nog niet genoeg gevochten?

Barton slaat na een avondje stappen een man neer. Hij werkt hem naar de grond de man en slaat hem nog vijfmaal terwijl zijn neef eten naar hem gooit. Hierna geeft hij hem nog een stuk of vijftien klappen. Een paar minuten later valt hij ook nog eens een 16 jarige jongen aan en slaat de tanden uit zijn mond. Alles is op camera vastgelegd. Op 20 mei 2008 wordt hij veroordeeld tot zes maanden celstraf en een schadevergoeding van £2.500 aan het slachtoffer. De straf is extra zwaar omdat er nog twee zaken tegen hem lopen: de zaak-Dabo en vernieling van een taxi. Terwijl hij een deel van deze celstraf uitzit, hoort hij de rechtbank vier maanden voorwaardelijke celstraf eisen in de zaak-Dabo. Hij hoeft uiteindelijk niet de bak in maar wordt door de FA wel voor zes wedstrijden geschorst plus zes wedstrijden voorwaardelijk.

9 REACTIES

  1. Goeie voetballer, maar hij gaat echt te ver… Ik vind dat hij éérst zijn aggressieve gedrag onder controle moet krijgen voor-ie weer mag voetballen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here