Iconische Predator

0
647

Sinds 1994 loopt er een icoon rond op velden over de hele wereld. Gecontroleerd. Een fluwele touch. Een opstuitende, natte bal op een zeiknat veld perfect onder controle.

Natuurlijk gaat dit maar over één voetbalschoen: De Predator van Adidas. Een icoon als Zinedine Zidane gaf door de controle de mooiste assist en steekpasses. David Beckham maakte zijn memorabelste vrije trappen mede door de Predator.

Ruim 2 decennia later verving Adidas de Predator collectie door een compleet nieuwe collectie, maar gelukkig draaide ze dit eind vorig jaar terug. De predator is nog steeds de ultieme schoen voor spelers die dirigeren over het hele veld. Nieuwe, revolutionaire technologieën zorgen ervoor dat de controle sterker is dan ooit tevoren. De huidige iconen van de Europese velden voetballen beter dan ze ooit gedaan hebben. Door het control Skin bovenwerk heeft Pogba de bal onder alle omstandigheden onder controle. Of de bal nou stuitert, glijdt of rolt, met de Predator is alles onder controle. Door de vernieuwende, veterloze bovenkant in combinatie met de Sockfit Collar en de Primeknit stijgen de passes van Özil tot een ongekende hoogte. Aan de onderkant zorgt de Control Frame zoolplaat ervoor dat je als het ware zweeft over het veld. En als laatste geeft de Boost technologie jouw zo’n grote energieboost door de energie die jij vrijmaakt naar de voeten te sturen, dat je net als James Rodriguez 90 minuten lang vol gas kan gaan.

Allemaal meesters met absolute controle, dat zijn Pogba, Özil en James stuk voor stuk. Alle 3 klaar om hun club naar de zoveelste prijs te schieten. Schot in de kruising, steekpas over 40 meter of een voorzet precies op het hoofd van de spits. Met de predator is het een fluitje van een cent.
Het laatste voorbeeld hiervan was afgelopen 6 oktober te zien op Old Trafford. Om 20:02 om precies te zijn. Pogba krijgt de bal aangespeeld in de 16, United staat 1-2 achter en de verleiding is groot om direct te schieten. Maar in plaats daarvan geeft Pogba een geweldige assist door de bal achter z’n standbeen langs met een hakje naar z’n medespeler te passen. 1,5 seconden later is het 2-2. De schoen aan de voet van Pogba? De Predator. Zoals de Engelsen zouden zeggen: een match made in heaven.

Net als voor z’n comeback had de Predator iets magisch. De grootste wedstrijden zijn ermee beslist, en die magie is er nog steeds. Eén ding is zeker: de adidas Predator volgt zijn weg om de beste voetbalschoen in het hedendaagse voetbal te worden, klaar om spelers te blijven assisteren bij de meest historische momenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here