Hazebekkies

1
1106

Saviola wordt liefkozend Het Konijntje (El Conejito) genoemd omdat zijn tanden een beetje vooruit staan. Nou, de spelers die deze maand de selectie gehaald hebben kunnen er ook wat van. Stuk voor stuk zouden ze zo een rol in de nieuwste Theo en Thea film kunnen krijgen. Saviola’s beugelbekkie valt geheel in het niet bij de “uitverkorenen” van deze maand. De volgende spelers zijn het haasje:

Op goal staat dit keer niemand minder dan Ed de Goey, ook wel Ed Konijn genoemd. Je kan niet zeggen dat hij de glimlach van Diana Woei heeft, maar wel dat hij een mooie carrière heeft gehad met clubs als Sparta, Feyenoord, Chelsea en Stoke City. Een invitatie voor deze selectie van Doordebenen.nl zal voor hem de kers op de slagroomtaart betekenen.

Voor de verdediging hebben we John Heitinga opgeroepen. Zijn achterwerk is bekend geworden door de Sloggi reclame, maar jullie kennen hem vast ook als de noeste verdediger die bij Ajax en Oranje domme acties afwisselde met mooie tackles en lange rushes. Momenteel maakt hij bij Atletico Madrid furore. Ondanks zijn scheve tanden vinden veel vrouwen hem aantrekkelijk.

Ook gekeurd en goed bevonden: Klaas-Jan Huntelaar. The Hunter is zeker geen beunhaas. Mijn god, wat scoort hij toch makkelijk! Geef hem even de ruimte en hij is er als een haas vandoor. Knipper nog een keer met je ogen en de bal ligt in het netje. Zijn broertje zit regelmatig op de tribune en gaat duidelijk naar dezelfde tandarts.

Het gezegde “Een schildpad ziet meer van de weg dan een haas” gaat niet voor Peter Crouch op. Door zijn enorme lengte (1.98m) is hij niet een van de snelsten. Toch heb ik altijd een zwak voor deze sympathieke spits; zeker wanneer hij De Robot doet. Voor zijn lengte is hij nog verrassend handig met het balletje. Voor Liverpool en het Engels Elftal heeft hij veel fraaie treffers gemaakt. Laten we hopen dat hij hetzelfde bij Portsmouth blijft doen.

Er is een speler om wie we zeker niet heen konden: Ronaldinho. Momenteel heeft hij wat aanpassingsproblemen bij AC Milan. Voor Dunga was dit een rede om hem niet op te roepen voor de Goddelijke Kanaries. Wij trekken ons daar niets van aan en blijven blind in hem geloven. Ronaldinho is het Goddelijke Hazebekkie in onze selectie.

Michael Reiziger hebben we na ampel beraad buiten de selectie gehouden. Hij staat op de reservelijst. Rede om hem niet direct te selecteren is dat het niet zozeer zijn tanden zijn die naar voor staan maar het is gewoon zijn volledige kaak die ontwricht lijkt. Geen authentiek hazebekkie dus, eerder een soort Donald Duck lookalike.
Suarez valt ook buiten de boot. Niet omdat hij geen hazetanden heeft, maar gewoon omdat Wij van de Redactie het een irritant mannetje vinden.

Laat het me aub in de comments weten wanneer ik iemand overgeslagen heb. Er zijn vast nog wel meer hazebekkies op de voetbalvelden te vinden.

1 REACTIE

  1. Mogen ‘open beten’ ook meedoen?
    Of is het ‘not done’ om jongens die als gevolg van meerdere traumatische ervaringen met het geslachtsdeel van paps door het leven gaan met deze aandoening?

    Theo Janssen, inmiddels een kunstgebid (ook interessant misschien?)
    Nicky Hofs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here