Het verhaal van: El Hadji Diouf

0
1073
el-hadji-diouf

el-hadji-diouf

Eigenlijk wil Doordebenen.nl op geen enkele wijze geassocieerd worden met het tenenkrommend slechte TV programma de Lama’s (ik krijg het woord bijna niet uit mijn vingers) maar bij een stukje over El Hadji Diouf kan je er niet omheen. Echter, de Senegalees is van dezelfde laagheid als het niveau van het programma.

Spugende lama

De oud-speler van onder andere Liverpool en Bolton Wanderers staat namelijk bekend om het spugen naar tegenstanders en supporters. Er hebben zich de afgelopen jaren flink wat spuugincidenten voorgedaan. Hier een samenvatting van zijn spuug-strafblad:

  • In maart 2003 zou El Hadji Diouf tijdens Celtic-Liverpool naar een Celtic-supporter hebben gespuugd. Zijn straf hiervoor was twee weeksalarissen, een gift van 60.000 pond aan een liefdadigheidsinstelling en twee wedstrijden schorsing. Ook moest hij voorkomen bij de rechtbank, die hem een boete van 5000 pond gaf.
  • Begin november 2004 is er weer gespuugd. Dit keer naar een 11-jarige supporter van tegenstander Middlesbrough. Er kwam geen straf wegens gebrek aan bewijs.
  • Alsof hij er niet van leert… Aan het einde van dezelfde maand spuugt Diouf naar onze eigen Arjan de Zeeuw tijdens Bolton-Portsmouth. De Zeeuw zei achteraf dat hij liever een klap dan een fluim in zijn gezicht had gekregen. Dit keer mocht hij weer twee weeksalarissen inleveren en kreeg hij drie wedstrijden schorsing.

Andere incidenten

Naast spugen is meneer El Hadji op wel meer foutjes betrapt. Zo kreeg hij een rijontzegging van twaalf maanden toen hij dronken achter het stuur werd betrapt. En voordat hij überhaupt zijn rijbewijs had reed Diouf als minderjarige al de auto van een teamgenoot in de prak. Begint toch wel een beetje een enfant terrible te worden zo. Of lama terrible is beter op zijn plek.

Toch populair

Maar is het louter kommer en kwel wat er op het palmares van de Blackburn-speler voorkomt? Hij behoort toch tot de twee populairste Senegalezen. Dit heeft hij onder meer te danken aan de tweevoudige uitverkiezing van Afrikaans voetballer van het jaar, maar ook aan een foundation die hij in zijn vaderland heeft opgericht met de andere populaire Senegalees. The Dioufy Foundation helpt zielige Senegalese kindjes aan een toekomst. En wie is dan die andere populaire Senegalees met wie hij de Dioufy Foundation heeft opgericht? Dat is zijn goede vriend Akon, de R&B ster die van die kwijlliedjes maakt. De Kwijler en de Lama dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here