5 opvallende WK 2022-momenten

0
323
5 opvallende wk 2022 momenten

Het WK 2022 in Qatar heeft al voor meerdere opvallende momenten gezorgd. Er zijn een aantal controversiële, maar ook een aantal verbijsterende gebeurtenissen. Hieronder zie je de 5 meest opvallende WK 2022-momenten.

1. Spanje wint met 7-0 in hun eerste wedstrijd op dit WK

Voormalig kampioen Spanje kende een vliegende start van het WK door een recordzege van 7-0 op het geschokte Costa Rica. De Europese reuzen probeerden hun stempel te drukken in Groep E met een meedogenloze jacht op doelpunten tegen een Costa Ricaanse ploeg die geen bedreiging vormde. De volgende spelers hebben dit record mogelijk gemaakt: Olmo, Gavi, Marco Asensio, Carlos Soler, Alvaro Morata en Ferran Torres.

2. Saoedi-Arabië wint 2-1 van Argentinië

Argentinië is een van de favorieten om te winnen in het WK 2022 in Qatar, maar ze waren ernstig verbluft bij hun openingswedstrijd toen underdogs Saoedi-Arabië hen met 2-1 versloeg in een dramatische “underdog-comeback-prestatie”.

Naar verluidt zou elke speler in het team van Saoedi-Arabië dat Argentinië versloeg in het wereldkampioenschap een Rolls Royce krijgen van de koninklijke familie. Of dit ook echt is gebeurd (of gaat gebeuren) is niet bekend. Hoe dan ook, na een nationale feestdag en massale vieringen is dit een dag die ze nooit meer zullen vergeten.

3. Szczesny verliest weddenschap van €100,- met Messi

Na een voorzet vanaf de linkerflank knalde de Poolse doelman Wojciech Szczesny, Lionel Messi in zijn gezicht. Scheidsrechter Danny Makkelie zag de overtreding in eerste instantie niet, maar de Nederlandse scheidsrechter werd door de VAR gevraagd om toch even te komen kijken. Na de overtreding opnieuw gezien te hebben besloot hij de penalty toch te geven.

Szczesny zei; “Ik sprak voor de penalty met Messi en zei hem dat ik voor €100,- wilde wedden dat de scheidsrechter geen strafschop zou geven. Dus ik heb die weddenschap verloren. De scheidsrechter besloot anders en dat was prima. Ik kon me daardoor weer laten zien.” Na de wedstrijd zei Szczesny lachend tegen de journalist dat hij de €100,- niet gaat betalen aan Messi, hij zei dat Messi zich niet druk gaat maken om €100,- (hij heeft toch al genoeg).

Niet alleen Szczesny is aan het wedden op voetbalwedstrijden. Tijdens het WK wordt er veel gebruik gemaakt van bookmarkers. Vroeger kon je alleen op voetbal wedden met een speciaal papiertje bij een Toto winkel. Tegenwoordig kan dat echter makkelijk en veilig online.

4. Duitsland verliest van Japan

opvallende wk momenten - japan
Nog steeds pratend over underdogs en schokken, Japan bezorgde Duitsland een schok in de eerste wedstrijd van beide teams. De eerste WK-wedstrijd van Duitsland kende een droevige start, want de wereldkampioen van 2014 verloren met een grote schok van Japan.

Duitsland proefde een nederlaag in hun WK-opener voor het tweede toernooi op rij, toen de Japanners een indrukwekkende comeback maakte in de tweede helft. De Duitsers kwamen op een 1-0 voorsprong door een penalty die Ilkay Gündogan scoorde. De Japanse wisselspelers wisten in de tweede helft twee keer te scoren en een knappe overwinning wisten binnen te slepen.

5. Wie scoorde de goal in Portugal vs Uruguay?

De Portugese federatie gaat de FIFA bewijzen dat het eerste doelpunt tegen Uruguay niet Bruno Fernandes was, maar Cristiano Ronaldo.

Manchester United-superster, Bruno Fernandes, werd geacht beide doelpunten te hebben gescoord, met de tweede als een penalty in extra tijd. De bal vond het net nadat Fernandes een bal in een gevaarlijk gebied had geslagen zodat Ronaldo naar huis kon gaan, maar de FIFA geloofde dat Ronaldo geen contact met de bal maakte en kende het doelpunt toe aan Fernandes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here